NO | EN

Kle deg lag-på-lag

Ved kulde og lave temperaturer anbefaler vi at du kler deg etter lag-på-lag prinsippet. Flere lag gir deg større mulighet til å regulere riktig gjennom dagen. 

Kle deg lag-på-lag
Lag 1 - Undertøy

Det innerste laget skal holde deg varm og transportere fuktighet bort fra kroppen. Det bør sitte tett inntil kroppen og helst være av ull eller kunstfiber. Behovet for fukttransport er individuelt alt etter hvor mye du svetter i din arbeidssituasjon. Ull varmer bedre og lukter mindre enn superundertøy. Du bør ikke bruke bomullsundertøy i kulda, fuktige bomullsplagg isolerer svært dårlig. 

Lag 2 - Mellomplagg

Velg ett eller flere lag alt etter temperatur og aktivitet. Fleece eller ull er begge gode alternativer. Lag 2 skal ikke være tettsittende, men gi rom for ett luftlag mellom det innerste laget. Fordelen med ull er at den absorberer opp til 18% fuktighet uten å miste varmeisolasjonsevne. Mens et fleeceplagg tørker raskere.

Vårt utvalg av undertøy og mellomplagg

Lag 3 - Ytterplagg

Et vind- og vanntett plagg er et godt valg av ytterplagg. Det vil beskytte mot nedbør og bevare det isolerende luftlaget i mellom bekledningen. Vær oppmerksom på at pusteevnen i et plagg blir redusert i vått vær, bruk alternative luftemuligheter i plagget. 

Se vårt utvalg av ytterbekledning

Lag-på-lag_banner
Hodet, hender og føtter

Hodet er den kroppsdelen med mest varmetap, bruk en lue som varmer godt og ved behovbruk en vann- og vindtett lue ytterst. For hender og føtter gjelder det samme, du bør bruke et tynt lag med ull innerst og gjerne lag på lag.

Vårt utvalg av sokker og luer

Sjekkliste når du jobber ute
  1. Sjekk alltid vær, vind og temperatur før du kler på deg
  2. Kle deg etter lag-på-lag prinsippet: Undertøy - Mellomplagg - Ytterplagg
  3. Flere lag gir deg større mulighet til å regulere riktig gjennom dagen
  4. Den oppvarmede luften mellom lagene er en del av isolasjonsevnen i bekledningen

Relaterte artikler:


0 comments

New comment