NO | EN

Kle deg som en proff med Univern lag på lag

Ved kulde og lave/skiftende temperaturer anbefaler vi at du kler deg etter lag-på-lag prinsippet. Flere lag gir deg større mulighet til å regulere riktig gjennom dagen. 

Kle deg som en proff med Univern lag på lag
Lag 1 - Det innerste laget - Undertøy

Det innerste laget skal holde deg varm og transportere fuktighet bort fra kroppen. Det bør sitte tett inntil kroppen og helst være av ull eller kunstfiber. Behovet for fukttransport er individuelt alt etter hvor mye du svetter i din arbeidssituasjon. Ull varmer bedre og lukter mindre enn superundertøy. Du bør ikke bruke bomullsundertøy i kulda, fuktige bomullsplagg isolerer svært dårlig. 

Vårt utvalg av undertøy og mellomplagg

Lag 2 - Det mellomste laget - Mellomplagg

Velg ett eller flere lag alt etter temperatur og aktivitet. Fleece eller ull er begge gode alternativer. Lag 2 skal ikke være tettsittende, men gi rom for et luftlag mellom lag 2 og det innerste laget. Fordelen med ull er at den absorberer opp til 18% fuktighet uten å miste isolasjonsevnen. Mens et fleeceplagg tørker raskere.

Vårt utvalg av undertøy og mellomplagg

Lag 3 - Det ytterste laget - Ytterplagg

Et vind- og vanntett plagg er et godt valg av ytterplagg. Det vil beskytte mot nedbør og bevare det isolerende luftlaget i mellombekledningen. Vær oppmerksom på at pusteevnen i et plagg blir redusert i vått vær, bruk alternative luftemuligheter i plagget. 

Se vårt utvalg av ytterbekledning

Hodet, hender og føtter

Hodet er den kroppsdelen med mest varmetap, bruk en lue som varmer godt og ved behov bruk en vann- og vindtett lue ytterst. For hender og føtter gjelder det samme, du bør bruke et tynt lag med ull innerst og gjerne lag på lag.

Vårt utvalg av sokker og luer

Sjekkliste når du jobber ute