NO | EN

Kle deg for jobb i norske forhold

Norge er et langstrakt land med en av verdens lengste kystlinjer som strekker seg fra 71°N i nord til 58°N i sør. Klimaet vårt kan være nokså varierende og mange vil nok hevde at enkelte dager i året kan alle 4 årstider oppleves - så fort kan været snu. 

Kle deg for jobb i norske forhold

Værbesatt eller værstyrt

At vi nordmenn er en av de i verden som snakker mest om været, er kanskje ikke så rart når man ser hvor mye været har formet hvordan vi lever her i landet. Norge har en langstrakt kystlinje med ca. 200 nedbørsdager i snitt årlig. I tillegg har vi et tørt og kaldt innlandsklima. Derfor kan det være utfordrende å kle seg for norske værforhold i store deler av året.

Hva sier regelverket

Arbeidsmiljøloven gir ingen temperaturgrenser for folk som jobber utendørs, men verneombud kan stanse arbeid dersom temperaturen innebærer umiddelbar risiko for sikkerhet og helse. De fleste som jobber utendørs i Norge jobber året rundt i all slags vær og vind, og stiller derfor svært høye krav til arbeidsklærne de går med.

Hva anbefaler vi

Opplevelsen av været er avhengig av både temperatur, vind og fuktighet. Sjekk alltid værmeldingen før du kler på deg. Ved kulde og lave temperaturer anbefaler vi at du kler deg etter lag-på-lag prinsippet: 1. Undertøy 2. Mellomplagg 3. Ytterplagg. Flere lag gir deg større mulighet til å regulere riktig gjennom dagen. Husk luft mellom lagene, da dette er en del av isolasjonsevnen. Velg også en ytterbekledning som er vind- og vanntett, da det er denne som skal beskytte mot mulig nedbør og vind.

Univern arbeidsklær

Vi har siden 90-tallet utviklet arbeidsklær spesielt for utendørs arbeid under ekstreme forhold. Å utvikle arbeidsklær for norske værforhold mener vi er et kvalitetsstempel. Mange av våre kvaliteter har svært gode egenskaper på vanntetthet, pusteevne, isolasjon og slitestyrke. Våre produkter leveres i dag til hele landet og til de fleste bransjer og bruksområder.