NO | EN

Univern AS fyller 40 år i 2017

Univern AS startet sin drift i 1977, og har siden den gang hatt en stor utvikling. Vi har nå blitt en av Norges ledende leverandører av personlig verneutstyr og arbeidsklær. 40 års erfaring har gitt oss den nødvendige kompetansen for å betjene et stadig mer krevende marked. Her er litt av historien vår.

Univern AS fyller 40 år i 2017
Det startet i 1977

Det startet beskjedent i 1977, med 3 ansatte i et lite kjellerlokale i Oslo. Produktspekteret på den tiden bestod av hansker, vernesko og vernebriller. Comasec, en av våre produsenter, var med på eiersiden den gang sammen med familien Olavson.

80-tallet - Helnorsk firma og vekst

I 1984 ble Univern et helnorsk firma og familien Olavson eide nå 100% av firmaet. Stadig fremgang på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, gjorde at behovet for større lokaler meldte seg. En av årsakene til fremgangen var stadig utvidelse av produktsortimentet. I 1993 bestod produktspekteret av 10 produktgrupper (vernesko, hansker, øye- og ansiktsvern, hodevern, hørselvern, åndedrettsvern, fallsikring, hudbeskyttelse, førstehjelpsutstyr, vernebekledning og arbeidsklær).

90-tallet - Egen arbeidsklærkolleksjon

Fra midten av 90-tallet begynte Univern å utvikle sin egen kolleksjon av arbeidsklær under varemerket Univern. En kolleksjon som i dag høster stor anerkjennelse for design, kvalitet og funksjonalitet. Sortimentet ble da som nå, utviklet i tett samarbeid med sluttbrukeren og erfarne fabrikker i Østen. Dette gjør at Univern arbeidsklær er skreddersydd for norske forhold og arbeidsplasser.

2000-2010 - Egne butikker og kjedekonsept

Fra slutten av 90-tallet og utover hele første tiår av 2000 kjøpte Univern seg inn i en rekke butikker, i tillegg til å etablere nye butikker. Dette var en satsning for å styrke et landsdekkende distribusjonsnett og begynnelsen på et kjedekonsept. De egeneide butikkene endret navn til Univern Senter.

Satsningen på egne butikker og Univern Partnere, har gjort at vi nå i dag har en landsdekkende kjede bestående av 13 Univern Senter og 28 Univern Partnere. Kjeden strekker seg fra Hammerfest i nord, til Kristiansand i sør. De lokale butikkene tilbyr et lagerført hovedsortiment fra Univerns produktspekter. I tillegg til Univern Senter og Univern Partnere, selges våre produkter via en rekke frittstående forhandlere.

I samarbeid med våre lokale butikker, partnere og forhandlere over hele landet, kan vi levere alt du trenger for å utføre ditt arbeide på en sikker og komfortabel måte.

2010-2017 - Nye svenske eiere

I 2012 ble vi kjøpt opp av svenske Grolls AB, som er en av Sveriges ledende leverandører av personlig verneutstyr og arbeidsklær. Grolls AB er også spesielt kjent for varemerkene Björnkläder og Nytello. Med nye eiere og nordisk fokus ble det økt satsning på egne butikker og egne varemerker.  

I 2016 ble Grolls AB og Univern AS solgt til Swedol AB. Swedol AB, som også har base i Sverige, tilbyr et bredt og attraktivt sortiment innen el-artikler, verktøy, arbeidsklær, kjøretøydeler, hydraulikk, løft & last og forbruksvarer. Med over 90 butikker fordelt i Sverige, Norge, Finland og Estland, er Swedolkonsernet nå en av de største aktørene på det nordiske markedet. 

Univern AS - Spesialist på arbeidsklær og personlig verneutstyr for det norske markedet

I en tid hvor flere blir generalister og tilbyr det meste for de fleste, velger vi å være spesialister i ett segment - arbeidsklær og personlig verneutstyr. Med faglig kompetanse, bredt produktutvalg, sterke varemerker og lokal service bidrar vi til at våre kunder kan utføre jobben sin på en tryggere, mer effektiv og komfortabel måte. Kontinuerlig utvikling av vårt sortiment i tett samarbeid med våre kunder og produsenter står høyt i fokus. Vi vet også at kompetanse er nøkkelen til å kunne gi god lokal service. Derfor kjører vi jevnlig kursing og opplæring på våre butikkansatte, slik at våre kunder får den hjelpen de forventer og behøver.

Vi har tatt et dypdykk i vårt bildearkiv og funnet noen nostalgiske katalogbilder

0 kommentarer

Ny kommentar