NO | EN

Visste du at vi har verksted?

På vårt hovedkontor på Skedsmokorset har vi verksted som utfører årlige kontroller og service på fallsikringsutstyr og vernemasker. Dette er en av våre viktigste tjenester i tillegg til kurs og opplæring på personlig verneutstyr.

Visste du at vi har verksted?

Periodisk kontroll og service

Alt av personlig fallsikringsutstyr skal inn til periodisk kontroll hver 12. mnd. De fleste av Univerns Partnere, Senter og forhandlere kan utføre kontroll av seletøy, liner, festestropper o.l. lokalt hos seg. Dette utføres med en visuell kontroll. Fallblokker derimot må godkjennes av godkjent verksted og sertifisert person. På Univerns hovedkontor utfører verkstedansvarlig, Thormod Lindberg, ukentlig kontroller og reparasjon av fallblokker. Han syns mange bedrifter er veldig flinke, men at det alltid er rom for forbedringer. Sikkerheten hos den enkelte bør prioriteres høyere, og det bør settes større fokus på vedlikehold av utstyret. I tillegg er det viktig å understreke at utstyr som ikke har gyldig sertifikat er ulovlig å bruke, sier Lindberg.

Lekkasjetest på helmasker

I tillegg til periodisk kontroll på fallsikringsutstyr anbefaler vi å kontrollere helmasker minst én gang pr. år for å sjekke maskens tetthet. Dette bør gjøres når det byttes glass og ventiler på masken. Glass og ventiler som ikke er montert riktig kan medføre lekkasje og kan i verste fall bli fatalt for brukeren.

Godt vedlikehold forlenger utstyrets levetid

Alt av utstyr bør lufttørkes etter bruk og oppbevares mørkt og tørt. Rengjøring av utstyr er viktig, men da skal det kun brukes særdeles mild såpe. Bruk av løsemiddel er strengt forbudt. Tørking av utstyret skal foregå i romtemperatur da varmevifter/ tørketrommel kan påføre skade og svekke materialet. Ved normal bruk der utstyret blir vedlikeholdt, oppbevart og rengjort i henhold til produsentens anvisninger, kan det forventes en brukstid på opptil 5 år fra første bruksdato. Gjelder hovedsakelig seletøy, liner, falldempere etc. Fallblokker kan være i bruk betydelig lenger pga. av servicemuligheter.

Fallblokkservice002-2

Thormod Lindberg utfører fallblokkservice på vårt verksted

Relaterte lenker:


0 kommentarer

Ny kommentar